AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u velikom intervjuu Vučić govorio je o zapaljivoj retorici iz političkog Sarajeva na dan sećanja na zločin u Srebrenici.

To je jedan objektivno težak dan, dan teškog zločina nad Bošnjacima. Mislim da imamo mnogo teških dana u godini i tu imamo mnogo problema, mnogo drugačijih viđenja... Ove godine je bilo više mržnje usmerene prema srpskom narodu i možda više pogrešnih odgovora i više mržnje iz medijskog i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da mi razumemo mnoge strance zašto idu na pomen u Srebrenici,, ali da nikako nije jasno zašto ne odu na pomen žrtvama u Jasenovcu.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić kaže da mi Srbi nikada nećemo moći da shvatimo kako nam sole pamet o teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali su pogazili teritorijalni integritet Srbije.

Naš odgovor mora da bude ozbiljan i odgovoran, jačanje naše nacionalne svesti i jačanje veza sa našim narodom. To nije stvaranje Velike Srbije, već čuvanje našeg pisma i našeg jezika - kazao je Vučić.