AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji i pozdravio najavljeno održavanje Četvrte zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske.

Dvojica sagovornika su zaključili da je u interesu obeju zemalja da nivo političkih odnosa obezbedi i veću ekonomsku saradnju, a posebno veći obim mađarskih investicija. Pozdravljeno je povećanje trgovinske razmene od 34 odsto, kao i povećan izvoz Srbije u susednu Mađarsku.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da u Republici Srbiji postoji povoljno i stimulativno poslovno okruženje, a mađarska ulaganja i učešće mađarskih kompanija u zajedničkim projektima su dobrodošli.

On je izrazio zahvalnost za podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za napore mađarskih zvaničnika da održe dinamiku pregovora o proširenju.

Ministar Sijarto je naglasio da Mađarska insistira da ove godine bude otvoreno pet poglavlja u procesu pregovora, jer bi to bio pozitivan signal Srbiji na evropskom putu.

#Aleksandar Vučić

#Mađarska

#Srbija

'