AKTUELNO

Predstavnici Vlade Srbije su danas, punih devet sati, zajedno sa poljoprivrednicima iz Srbije, pregovarali kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za sve probleme. Sastanku su prisustvovali proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede i Ministartsva finansija.

Međutim, i nakon devet sati razgovora, dogovor nije postignut, jer naši poljoprivrednici za tonu suncokreta traže 700 evra, što je, za gotovo 200 više nego u svim ostalim zemljama u regionu.

Podsećamo, sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima počeo je danas oko 10 časova u Vladi Srbije.

Finalna otkupna cena prema proizvođačima za tonu suncokreta u regionu iznosi:

HRVATSKA 520e

BUGARSKA 535e

MAĐARSKA 540e

RUMUNIJA 530e

NAŠI POLJOPRIVREDNICI TRAŽE 700e

Nakon sastanka, ministar Branislav Nedimović, objasnio je detalje razgovora sa poljoprivrednicima i naglasio da će se oni nastaviti kad god druga strana to poželi.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Sastanak je trajao devet sati i nakratko je prekinut i biće nastavljen. Mi ćemo biti tu celu noć ukoliko je potrebno i sutra i koliko god. Razgovori su bili teški, budžet nije ćup iz kojeg ne može da se vadi novac. Došli smo do jedne cene koja bi poljoprivrednom proizvođaču donela 11 dinara više nego u Bugarskoj, Hrvatskoj i okolnim zemljama. Nadam se da će imati sluha, Vlada čini sve da postigne dogovor, a da li će neko iskoristiti pravo da protestuje ili ne, mi tu ništa ne možemo. Kada god žele, mi smo spremni na nastavak razgovora - rekao je ministar Nedimović.

Autor: