AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11 sati u Palati „Srbija“!

Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa KIM, čelnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, direktori bolnica...

Podsećamo, da su u toku sastanci zvaničnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Uoči sastanka sa Boreljom, Vučić je na instagramu napisao da nada kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne veruje.

Podsećamo, ova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održava se posle više od godinu dana, a visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti budu otvoreni i fleksibilni i da dođu do zajedničkog stava. Za pregovaračkim stolom je i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Predsednik Vučić je juče rekao da će današnji razgovori biti teški, jer nema saglasnosti sa Prištinom gotovo ni po jednom pitanju, ali da će Srbija drži međunarodnog javnog prava, povelje UN, Rezolucije UN i Briselskog sporazuma, svega što je potpisano. Sa predsednikom u dijalogu u Briselu učestvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

#Aleksandar Vučić