AKTUELNO

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prate izuzetno jake mere bezbednosti, piše danas beogradska štampa.

Predsednika Erdogana, koji večeras stiže u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji, čuvaće najmanje 50 ličnih telohranitelja.

U velikoj delegaciji, koja stiže u nekoliko aviona, osim 185 privrednika, biće i osam turskih ministara.

Posetu visokog gosta iz Ankare pratiti neviđene mere bezbednosti, koje on uživa u matičnoj državi, osim Erdoganovog obezbeđenja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno brinuti i oko 3.000 srpskih policajaca.

O bezbednosti Erdogana će brinuti 60 "do zuba naoružanih Turaka". "Reč je o vrhunskim specijalcima koji čine prvi prsten obezbeđenja.

Oni su deo ličnog Erdoganovog obezbeđenja, bukvalno je nemoguće proći kroz njih", piše list i dodaje da je, pored toga, Ankara pre desetak dana poslala timove ljudi kao prethodnicu koji imaju zadatak da provere sve lokacije i trase kojima će turski predsednik proći.

Turskim specijalcima od velike pomoći biće i nekoliko hiljada srpskih kolega. U ovaj posao biće uključeni i SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za obezbedjenje MUP i redovni sastav.

Zbog bezbednosnog rizika mere će biti znatno jače nego što je to bio slučaj tokom poseta Vladimira Putina i Džozefa Bajdena. List podseća da se tada spekulisalo da je na bezbednosti angažovano od 5.000 do 7.000 ljudi.

#Poseta

#Redžep Tajip Erdogan

#Srbija

'