AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je Stanicu granične policije Beograd na Aerodromu „Nikola Tesla“, gde su mu pripadnici granične policije prikazali načine korišćenja novog, savremenog uređaja “Bola wrap“, koji služi kao sredstvo prinude za dalјinsko vezivanje, a koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za potrebe efikasnijeg rada pripadnika Uprave granične policije, ali i za njihovu veću ličnu sigurnost i bezbednost.

- Kao ministru unutrašnjih poslova najvažnija mi je bezbednost običnih lјudi, da oni budu sigurni i zaštićeni, baš kao što mi je jednako važna i bezbednost mojih policajaca. Svaki uređaj čijim korišćenjem se postiže viši nivo bezbednosti putnika koji koriste naše granične prelaze i svaki uređaj koji doprinosi bržem i efikasnijem radu pripadnika granične policije, a pre svega ličnoj bezbednosti pripadnika policije prilikom vršenja policijskih zadataka, u ovom slučaju vršenja radnje lišavanja slobode lica, Ministarstvo unutrašnjih poslova će da obezbedi, baš kao što smo to činili i u ovih godinu i po dana. Ručni uređaj "Bola wrap" samo je deo najsavremenije opreme koju smo obezbedili za pripadnike granične policije - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Foto: MUP

- Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće aktivno sa ulaganjem i modernizacijom opreme i tehnike za potrebe granične policije, naš cilј je da oni lakše, efikasnije, bezbednije obavlјaju svoj posao i naravno da borba protiv kriminalaca bude još intenzivnija i uspešnija - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, dodavši da država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem izuzetno ulaže u opremanje policije kako bi njeni pripadnici imali najbolјe uslove za rad.

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da su pripadnici Uprave granične policije ostvarili dobre rezultate u sprečavanju i sankcionisanju brojnih krivičnih dela na našim graničnim prelazima, te da će uređaj "Bola wrap" dodatno pospešiti i pobolјšati njihov rad.

Ministru Vulinu, koji je Stanicu granične policije na beogradskom aerodromu obišao sa načelnikom Uprave granične policije Miletom Jandrićem, prezentovana je specijalna oprema koju će granična policija, u slučaju potrebe, koristiti kao sredstvo prinude.

Foto: MUP

Pripadnici Uprave granične policije od strane Ministarstva dobili su na korišćenje ručne uređaje „Bola wrap“ za dalјinsko vezivanje koji oslobađa privez, a dizajniran je za kontrolu lica privremenim uplitanjem i zadržavanjem mete sa bezbedne udalјenosti i sa minimalnim rizikom od povrede.

#Aleksandar Vulin

#granična policija

#oprema