AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević imenovan je danas za potpredsednika Vlade i njenog člana u nekom od ministarstava.

Na vest koja je odjeknula celom zemljom njegovi saradnici su mu na društvenim mrežama uputili poruke podrške i čestitke na novoj funkciji.

Među prvima koji su Vučeviću čestitali na novoj funkciji bio je njegov zamenik Milan Đurić.

-Dragom prijatelju i saborcu Milošu Vučeviću od srca čestitam kandidaturu za potpredsednika i ministra u vladi Republike Srbije. Hvala za sve što si učinio za naš Novi Sad. S tobom u timu Aleksandar Vučić i Srbija ima svetlu budućnost. Ne opraštamo se! Radimo dalje, još jače- stoji na Instagram profilu Đurića.

Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije, istakla je na svom Instagramu da su građani Novog Sada ponosni na Miloša Vučevića.

-Imala sam veliku životnu privilegiju da sam deo tima koji ste uspešno vodili kroz protekli period i uz trud, veru, volju i ljubav ka Novom Sadu postigli izuzetne rezultate.

Izgradili ste Novi Sad, ostvarili sjajne rezultate, doneli mu titule, ostavili dela, dali mu dušu, dali mu sjaj i obezbedili veliki rast i razvoj koji je na ponos svakog Novosađanina.

Znamo da ćete i sjaj, i dela, i dušu i rast dati i našoj zemlji, našoj Srbiji! Iskrene čestitke našem šefu Milošu Vučeviću. Novi Sad i svi njegovi građani su ponosni na Vas - napisala je Mesarović.

Čestitkama za novu funkciju Miloša Vučevića pridružio se i šef kabineta Žarko Mićin.

-Mom bratu, prijatelju i saborcu Milošu Vučeviću od srca čestitam kandidaturu za potpredsednika i mesto ministra u Vladi Republike Srbije. Srbija je uz tebe i Aleksandar Vučić je u sigurnim rukama, nastavljamo zajedno u nove pobede! Živela Srbija- reči su na Instagramu Mićina.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović takođe je poželela mnogo uspeha Vučeviću porukom na Instagramu:

-Najbolji gradonačelnik u istoriji Novog Sada, Miloš Vučević, koji je obaveze prema gradu stavio na prvo mesto, koji je za vreme svojih mandata unapredio mnoge aspekte života u Novom Sadu, unapredio položaj mnogih ranjivih grupa, koji je čvrsto i nedvosmisleno stajao iza svojih odluka za bolji, moderniji i lepši Novi Sad, nastavlja svoj posao na republičkom nivou. Želim Vam uspeha u daljem radu, a Novosađani znaju da ćete sa jednakim žarom, energijom i pameću izlaziti pred izazove koji Vas očekuju.
Srećno gradonačelniče, bila je čast- stoji na Instagramu.

-Iskrene čestitke gradonačelniku Milošu Vučeviću na državnoj funkciji. Radom i zalaganjem probudili ste “uspavanu lepoticu” i Novi Sada pretvorili u Srpsku Atinu. Dela govore! Srećno na novoj državnoj funkciji, Srbija ide napred- napisala je i na svom Instagram profilu Vučevićeva saradnica Nada Kobac.

I poslanica u Skupštini Grada Mirjana Vasilić čestitala je gradonačelniku Novog Sada.

-Čestitam na zasluženoj državnoj funkciji gradonačelniče. Niste tu samo zato što ste lojalni, već zato što ste od celog Novog Sada napravili prelepa mesta za življenje. Zato što ste omogućili da naša deca besplatno idu u državne vrtiće, zato što ste omogućili subvencije za privatne vrtiće, zato što dajete besplatne knjige za prvi razred, zato što ste doveli strane investitotre i omogućili da preko 10000 porodica se hrani od tih stranih investicija. Uredili i napravili nove škole, vrtiće, domove penzionera, kulturne stanice, crkve, dečija igrališta, teretane na otvorenom, sportske terene… Sve u svemu, pred svim budućim gradonačelnicima je veliki zadataka da budu i 50% kao vi, jer uvek ste imali sluha za sve naše probleme, bili spremni da saslušate svakog građanina i rešite njihove dugogodišnje probleme. Srećno na svim budućim napredovanjima, jer Srbija zaslužuje samo najbolje- poruka je na Instagramu.

Članica Gradskog veća za obrazovanje, Dina Vučinić, uputila je poruku podrške Vučeviću preko svog Instagram profila.

-Prijatelju, čestitam ti na poverenoj dužnosti i želim ti mnogo uspeha u budućem radu.

Nataša Igić, iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Grada Novog Sada, priključila se čestitkama.

-Najiskrenije čestitke gradonačelniku Milošu Vučeviću na novoj državnoj funkciji u Vladi Republike Srbije! Hvala Vam za sve što ste uradili za Grad Novi Sad i srećno na novoj funkciji- napisala je Igić.

Narodna poslanica u Skupštini Srbije, Novosađanka Staša Stojanović, čestitala je Vučeviću odlazak u Beograd.

-Bili ste najbolji gradonačelnik Novog Sada sa čak tri uzastopna mandata i puno mi je srce što idete dalje, na državnu funkciju. Verujem da će budućnost pisati još veća i značajnija dela sa Vašim imenom. Želim Vam svu sreću sveta. U mojim očima ste pored predsednika Aleksandra Vučića najveći u svakom smislu i uvek ću biti uz Vas- napisala je poslanica.