AKTUELNO

Postignuti dogovor o dokumentima je dobar za nas, to je usmeni dogovor, mislim da smo uspeli nesto da ispravimo, imate disklejmer na kojem piše da to nije priznanje, izborili smo da dokumenti Srbije važe na KiM, našli smo najbolje tumačenje a to je da Srbi na KiM imaju pravo na dokumenta Srbije, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veljko Nestorović sa portala Kosovo online kaže da Aljbin Kurti ne preza dokle će ići sa svojim jednostranim potezima, dodajući da za njega ne postoje "crvene linije".

- Srbija se sa druge strane, trudi da na sve načine obezbedi mir. Sada je trenutak kada Brisel i Vašington moraju da zaustave njegovo delovanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Duško Vukajlović urednik Objektiva navodi da bez pritiska SAD, Kurti se neće zaustaviti. Vukajlović je napomenuo i da Erkobarov sastanak sa opozicijom u Prištini, Kurtiju treba da bude jasna poruka da, ukoliko on ne žećli da prihvati neke stvari, ne znači da nema ko neće.

- Jasno je rečeno da je sledeća tema na stolu ZSO - dodao je Vukajlović.

Kako navodi, kao što je Srbija u Uživu ili Bečeju, tako je isto i na Kosovu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Verujem da će posle ovoga srpska dokumenta uzimati i Albanci. Znamo koliko ih ima u Beogradu. OBičnom građaninu je sloboda kretanja najvažnije. Mislim da će Kurti sa ovim pritiskom, najavom nereda zbog tablica, izgubiti i dodatnu podršku - rekao je on.

Autor: