AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabcih boraviće u ponedeljak, 5. septembra, u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će posetiti Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, najavila je danas Kancelarija za KiM.

Brnabić će posetu pokrajini započeti u ponedeljak pre podne u Kosovskoj Mitrovici, gde će obići prvi multimedijalni centar na severu KiM i Duhovnu akademiju.

Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, premijerka će popodne posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za KiM.

Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednoh gazdinstva.

Kako se navodi, poseta premijerke Brnabić Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

Poseta Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM.

#Ana Brnabić