AKTUELNO

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana ocenio je kao veoma dobru, kao i to da je poseta bila više prijateljska nego službena.

-Pomeranje protokola nije ništa neobično kada postoji hemija između lidera i to sam više puta mogao da vidim u važnim i značajnim događajima u kojima se jednostavno iskorači iz protokola, i u kojima se pokaže ta ljudska crta. Uglavnom vi znate šta će se desiti tokom posete, o čemu će se razgovarati, koji će sporazumi biti potpisani, a onda u toku posete vi dobijete informaciju da je turski predsednik izašao sa predlogom prema našoj strani da je spreman da nam obezbedi finansianja po najnižim mogućim kamatnim stopama, koje mi ne možemo da damo sami sebi kada se zadužujemo kod naših banaka. To vam govori da se tokom posete desilo nešto što je posetu učinilo više prijateljskom nego službenom. To je ta stvar koja vam govori o kvalitetu ličnosti koje razgovaraju o nekoj ličnoj ljudskoj hemiji koja se stvori između njih, razumevanju koje posle oseti naši građani – rekao je Vulin za TV PINK.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema njegovim rečima, ekonomija je bezbednost i ukoliko nemate, kako je rekao, bezbednu i sigurnu državu niko neće doći da ulaže kod vas.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Niko neće da dođe sa novcem u zemlju koja je pred raspadom, gde je politička nestabilnost, gde ne znate ko vlada, gde ne znate šta će biti sutra. Predsednik Erdogan je to rekao i na zatvorenim delovima ove posete, ali to je vrlo glasno rekao i u Novom Pazaru. On ceni ličnu hrabrost Aleksandra Vučića. 15-. jula kada je ceo svet ne baš principijelno ćutao i čekao da vidi šta će se desiti u Ankari, kada su čekali da vide ko će prevladati, da li će pučisti, da li će se predsednik Erdogan uspeti odupreti vojnom udaru, predsednik Vučić je sazvao hitnu sednicu Vlade i izašao sa jasnim stavom koju je čuo ceo svet i koji je javljen i turskom rukovodstvu da mi podržavamo legalne i legitimne organe i nikakav vojni ili bilo koji drugi udar ne dolazi u obzir što se tiče Republike Srbije. Mnogo bliži prijatelji Turske su ćutali i gledali šta će se desiti – istakao je Vulin i dodao:

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-To turska politika nikada neće zaboraviti Srbiji i nikada neće zaboraviti Aleksandra Vučića.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Redžep Tajip Erdogan

#Televizija Pink

'