AKTUELNO

Tokom posete Kosmetu, Brnabić je obišla Multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u severnom delu KiM, a zatim i manastir Banjska u Zvečanu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić završila je jednodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Brnabić je obišla Multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u severnom delu Kosovske Mitrovice, a zatim i manastir Banjska u Zvečanu. Takođe, premijerka je posetila i Leposavić.

Obilaskom porodične vinarije Lakićević u Leposaviću, premijerka Ana Brnabić završila je danas posle podne jednodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

Vinarija Lakićević je porodični podrum na severu KiM, koja se bavi organskom proizvodnjom grožđa i vina vrhunskog kvaliteta.

Porodično gazdinstvo Lakićevića raspolaže zasadima vinove loze koji se prostiru na površini većoj od 12 hektara.

Zasađene vinograde imaju od 2015. godine, a u zasadima je zastupljeno više sorti, poput kabernesovinjon, kaberneblank, rajnski rizling, tamjanika… i druge.

Njihova vina su dobila visoke ocene u Srbiji i u inostranstvu.

Tokom posete Kosmetu, Brnabić je obišla Multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u severnom delu Kosovske Mitrovice, a zatim i manastir Banjska u Zvečanu.

Premijerku su na Kosmetu dočekali brojni Srbi, kojima je poručila da će Srbija uvek biti uz njih, dodajući da su srpski interesi mir, stabilnost i bezbednost za sve građane na severu pokrajine.

– Očuvaćemo mir i stabilnost skoro po svaku cenu. Crvena linija je vaša bezbednost. Nećemo dozvoliti pogrom i nove ”Oluje” – rekla je ona.

Premijerka je, u opštini Leposavić, uručila i ključeve nove kuće porodici braće Lazara i Božidara Radosavljevića.

Autor: