AKTUELNO

Nebojša Čović, nekadašnji potpredsednik Vlade Republike Srbije, rekao je za Pink, da od nas očekuju da potpišemo nekakav pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao da svi ostali, kako kaže, nisu bili pravno obavezujući.

- Sve je prethodno pušteno niz vodu, i sada sve treba da reše neki specijalni nad specijalnim sporazumima, jedan od Makrona i drugi od Šolca – rekao je Čović.

Kako kaže, sada treba gledati šta je realnost. Dodaje da nije za konflikt, da je za to da se naprave dogovori, ali i ističe da pod njima ne podrazumeva priznanje nekakve nezavisnosti Kosova.

Čović je, komentarišući Nikolu Nedeljkovića koji je bio na Gazimestanu i tom prilikom nosio majicu „Kosovo je Srbija“ i zbog toga bio u pritvoru dva i po meseca, rekao da ta poruka nikoga ne vređa, za razliku od njihovih izjava i grafita koji vređaju na nasionalnoj osnovi.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je još jedan pokazatelj kako oni koriste njihove takozvane insitucije, na pritisak na srpske nacionalne zajednice. Oni žele da etnički očiste Srbe sa KiM – rekao je Čović.

Kako kaže, Srbi tamo kao da postaju taoci nekakavih razgovora, sporazuma i priča.

- Stalna je zabrinutost ko će da zaštiti Srbe, pa treba onaj koji je dobio mandat, a to je KFOR – rekao je Čović.

Čović je rekao da je njima jasno da Srbiji ne mogu ništa i da su sastavni deo Srbije.

Kako kaže, oni imaju specijalne grupe namenjene da prave provokacije i malverzacije.

Na KiM se primećuje velika nervoza i žurba, jer su, dodaje, verovatno svesni da ni jedan od njihovih planova neće uspeti da realizuju.

- Sve se radi da se nama kao narodu obesmisli KiM, ali to nije tačno i oni moraju da shvate da taj projekat koji su zamislili nikada neće moći da sprovedu - rekao je Čović.

Autor: