AKTUELNO

Novinar „Politike“ Bojan Bilbija, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić, da se neko mnogo igra na Kosovu i Metohiji, kao i da misle da ako se zaklone iza leđa nekog velikog i moćnog, da su sigurni.

- Ljudi na jugu su nam najugroženiji danas, oni su kao glineni golubovi, životno ugroženi. Mora da se spusti lopta maksimalo, ali opet, sve ima svoje granice - rekao je Bilbija.

Garić je rekao da Srbi više nemaju ni malo strpljenja za ono što radi Priština. Kako kaže, poslato je toliko loših poruka i toliko zla je učinjeno, da ne čudi što više ne veruju ni reč Kurtiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- On se trudi iz sve snage da Srbima dole zagorča život. Ovo na severu je pokušaj tihe i lagane okupacije - rekao je Garić.

Kako kaže, oni žele Srbe da nateraju da okrenu leđa svojoj državi Srbiji i da prihvate njih. Dodaje da oni žele da obesmisle svaki mogući razgovor i dijalog.

- Oni žele da sa policijom koju su već tamo instalirali, dodatno da ulivaju strah i ugrožavaju bezbednost na dnevnom nivou. Ukoliko bi uspeli da Srbima slome volju i želju za pobedom, onda bi smatrali da su pobedili, i onda bi smatrao da je uspeo u svojoj ambiciji da odvoji Kosovo od Srbije - rekao je Garić i dodao da se to neće dogoditi.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Srbi ne dozvoljavaju ugnjetavanje i ističe da Srbija drži stav da treba održati mir i stabilnost na tom predelu, misleći pre svega na ljude koji se nalaze na jugu južne srpske pokrajine.

Narodni poslanik u skupštini Republike Srbije Milenko Jovanov, rekao je da se radi o pokušaju da se neke opozicione stranke uključe u temu KiM.

- Postoji nekoliko problema kada je KiM u pitanju. Opozicione stranke koje govore o tome da je potrebno napraviti koncenzus po pitanju KiM, pozivaju i kažu da će učestvovati u tome, a sa druge strane oni nisu bili u stanju da se drže dogovora ni oko jedne tehničke stvari - rekao je Jovanov.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, uvek su predstavnici opozicije imali određene predstavnike.

Autor: