AKTUELNO

Srbija nema drugu nego da odgovori snažno. Mi u tom slučaju ne treba ni malo da oklevamo, mi imamo snage da im nanesemo konačan udarac, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić, Aleksandar Đurđev iz Srpske lige.

Đurđev je rekao je da ništa ne treba da nas iznenadi, na 500 i nešto kilometara od nas se sprovode ratne operacije.

- Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju protiv nacizma i svih ljudi koji su tamo pravili krizu. Ja mislim da je ruska operacija pozitivna i potrebna. Ono što nas ne treba da čudi, jeste da mi kao vojno neutralna zemlja se nismo opredelili ni za jednu stranu tog sukoba – rekao je Đurđev.

Kako kaže, Srbija i sa Rusijom i sa Ukrajinom ima prijateljske odnose. Obe države po našem najvažnijem pitanju, Kosovu i Metohiji, imaju blagonaklon stav.

- Zna se da u tom odnosu Srbija ima ipak bolji odnos sa Rusijom i to tako treba da ostane i nadam se da se tu ništa neće promeniti – rekao je Đurđev.

Foto: TV Pink Printscreen

Vasilije Papović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo, komentarišući to što SAD naoružava region, sve zemlje osim Srbije, pa čak i takozvano Kosovo, rekao je da to nije iznenađujuće jer sve ove zemlje, pa i Kosovo kao deo teritorije Srbije, su na listi vrlo bitnih njihovih saveznika, o kojima oni vode računa.

- Rat u Ukrajini su iskoristili da završe i neke druge poslove koje imaju i po svetu pa i na Balkanu. Pokušaće sigurno da što pre izađu sa svojim rešenjem za Kosovo i Metohiju. Nama ta brzina kojom su oni krenuli u konačno rešenje ne odgovara – rekao je Papović i dodao da treba da učinimo sve da naši argumenti dođu do izražaja.

Papović je rekao da Srbija kao vojno neutralna zemlja mora da brani svoj integritet, što je, dodaje, nemoguće ako nemate jaku vojsku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kosovo nema pravu na svoju vojsku, oni su van svih pravila oformili svoju armiju, oni se spremaju za nešto, vidimo da grade te baze na severu, sa ciljem da se on što pre zauzme i da se Srbi proteraju sa Kosova – rekao je Papović.

Kako kaže, predsednik je još jednom podvukao juče da se novi pogrom Srba neće dozvoliti i da je to granica koju ne smeju da pređu.

Autor: