AKTUELNO

Komentarišući jučerašnju specijalnu sednicu Skupštine Srbije o KiM, Goran Vesić, član predstavništva SNS, rekao je za PINK, da za Srbe nema važnijeg pitanja od KiM, ali i istakao da su građani i građanke mogli jasno da vide ko se kako ponašao i ko kako razmišlja.

- Nije mi jasno kako ne možemo da imamo jedinstven stav oko te stvari – rekao je Vesić.

Kako kaže, predsednik je deset sati odgovarao na pitanja, i kada je odgovorio na svako pitanje, nekome je, kako kaže, zasmetalo i to.

- Dobro je što su građani juče mogli da vide ko ima politiku, a ko se bavi politikanstvom u Srbiji – rekao je Vesić.

On je rekao da problem KiM postoji duže od 150 godina, i da se vodila rasprava u Skupštini pre 100 godina, pričali bi maltene istu priču.

Foto: TV Pink Printscreen

- To nije problem koji je nastao juče. Umesto da čujemo ozbiljne predloge, a ne fraze i parole. Građani su mogli da vide kako bi izgledalo kada bi se država dala u ruke neodogovrnim ljudima – rekao je Vesić.

Kako kaže, videli smo jednu vrlo opasnu stvar, a to je da predstavnike Srba sa KiM, proglašavaju za prevarante i ubice.

- Mi smo juče čuli Kurtijeve reči u Skupštini, od ljudi koji žele da kriminalizuju srpsko rukovodstvo – rekao je Vesić.

Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća AP KiM, rekao je da je razočaran pristupom zeleno-komunističke opozicije i ekstremne desnice, dodaje da su i jedni i drugi bili na potpuno pogrešnoj strani.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne treba sada da nas čudi kada Kurti kaže, ili kada neko objavi da su Srbi militantni, žele da izazovu neki incident kako bi optužili Srbe za to. To smo juče mogli da čujemo i u Skupštini Srbije – rekao je Anđelković.

Kako kaže, predsednik je iskoristio priliku da odgovori na sve podrobno, dodaje da je sjajno odgovarao, ali da ga iznenađuje takva srpska nesloga.

- Oni pričaju o demokratiji u Srbiji, jer je za njih Kosovo rešeno. Oni ne traže rešenje, oni su ga već odvojili. Oni samo što nisu rekli da je Kosovo demokratizovani, samo još treba da se demokratizuje i u Srbiji – rekao je Anđelković.

Predsednik Društva matice Albanaca u Srbiji, Demo Beriša, rekao je da postoji jedan problem koji su napravili određeni činioci koji sede u Skupštini, 2009. godine, napravljena je granica na administrativnoj liniji od strane upravo onih koji su juče pričali o toj demokratizaciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Matica Albanaca Srbije je pokrenula postupak oko ukidanja granične linije, to je problem koji je nastao u doba Demokratske stranke, napravljen je gaf gde je u potpunosti pokušano da se podeli Srbija. A sa druge strane, nisu ponudili nikakvo rešenje, nikakvu ideju kako bi se došlo do nekog rešenja, isključivo su imali potrebu da omalovaže ono što radi predsednik Srbije – rekao je Beriša.

Kako kaže, Vučić pokušava da ni iz čega napravi podlogu na kojoj će se naći rešenje za ovo pitanje.

- Trebalo je juče da imamo debatu gde bi se izneli argumenti koji bi doveli do nekog rešenja. Imali smo zauzvrat samo to da su okrivili predsednika, jer je, tobože kriv, što ne odustaje od toga da se probađe neko rešenje – rekao je Beriša.

Autor: