AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da kao predsednik republike ne može da se ponaša neodgovorno kao Milivojević, a potom odgovarao na njegove tvrdnje.

- Više puta smo čuli od njega kako su Srbi sa Kosova krivi pošto učestvuju u Vladi na Kosovu. Znate, ljudi iz Demokratske stranke, poput gospodina Bogdanovića, su učestvovali u vlasti na Kosovu. Oni pričaju da su neki drugi krivi za sve ono što su oni radili pre 20 godina. Ne interesuje ih istina, jedino žele da viču. Kažete da su ovde lopovi. Da, ja mislim da smo imali pravu lopovsku vlast. Mislim da ste razorili zemlju, da ste je uništili, i da nam je potrebno mnogo godina da se vratimo - kazao je on.

Vučić je poručio da smo u vreme DS imali najveću nezaposlenost u Srbiji, a da danas imamo najveću, i to po Eurostatovom modelu.

- Ja ću da se osvnem na svaku laž koju ste izgovorili. Govorite i kukate ovde kako je vas neko nazivao. Evo šta kaže čovek koji je malopre govorio: "Andrej i Danilo pronađeni u šahtu kao Gadafi". Dakle to je čovek koji želi da mi ubije dete. Zašto mi dobacujete, zato što želi da mi ubije dete. Sram vas bilo sve, i što se tome smejete sada. I pri tome sve vreme glumite žrtve. Ne postoji gadost koju niste u stanju da izgovorite. Ali ste u stanju da primetite sve što ne ide vama na ruku - rekao je predsednik.

Vučić kaže da je Tonija Blera sreo nekoliko puta, i da će uvek pokušavati da od neprijatelja napraviti prijatelja.

- Jel ste to o Bleru pričali o Đinđiću? On se sreo sa njim dve godine posle bombardovanja. Koštunica crveni tepih prostro pred Solanu. Svako vaše dobacivanje mi govori samo koliko vas boli istina. To da ćete da sahranite moje dete i brata, to govori o vama. On je sve to govorio javno. Ne pitate njega da li ga je sramota - pitao je Vučić.

Istakao je i da ima pametnija posla nego da gleda pevačice poput Maje Berović.

- Pričate o Krajini. Mi smo tada bili jedina opozicija, a lider stranke je tokom pada Krajine bio u zatvoru. To je još jedna od laži koju stalno iznosite. U Hrtkovcima nisam bio, nisam bio ni član stranke tada. Ako govorite o Šešelju, siguran sam da bi vas on rasturio kada bi se govorilo o tome. Što se tiče ubistava i kriminalu, mi smo u vaš vreme bili rekorderi po tome. Ubijen je premijer. Dva policijska generala u jednom danu. Imali smo 15 puta više ubistava nego danas. Vaša vlast je eufemizam za organizovani kriminal, lopovluk i pljačku - odgovorio je Vučić Milivojeviću.

Predsednik je poslaniku DS poručio da ne ubija tuđu decu, i da ne preti nikome.

- Vi kažete da nema rešenja za KiM. Osim Bajrama Redžepija, nije Priština proglasila protivpravnu nezavisnost u vreme Aleksandra Vučića, nego u vaše. A vaš ceo odgovor je bio da se predsednik skloni u Rumuniju, da bi izbegao odgovor naroda. A pre toga vam je bio junački odgovor na pogrom Srba. Igrali ste pasijans u skupštini tokom pogroma.

Autor: