AKTUELNO

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev prokomentarisao je poziv partije Zajedno upućen građanima Novog Sada da spreče radove na izgradnji četvrtog mosta u Novom Sadu.

- Zašto im smeta da Novi Sad, posle sedam decenija dugog čekanja, dobije most na Šodrošu i na taj način unapredi svoju saobraćajnu infrastrukturu? Iza njihove navodne zelene agende kriju se pozivi na nemire i izazivanje nestabilnosti u zemlji, a ne borba za zdraviju životnu sredinu. Sa kojim pravom se Zajedno, partija kojoj zelena boja služi kao kamuflaža za crvenu, jer su ideološki neokomunisti koji ne dozvoljavaju drugačije mišljenje i znaju samo za viku i nasilje, po ko zna koji put meša u posao izvršne vlasti u Novom Sadu kojoj su građani poverili mandat da upravlja istim? - upitao je Đurđev.

Kako kaže, oni javno postavljaju broj mobilnog telefona gradonačelnika Miloša Vučevića i time pokazuju kako cene nepovredivost privatnosti i integriteta ličnosti, evropske vrednosti u koje se toliko kunu.

- Za razliku od oca Vučevića koji Srbiji služi kao političar i sina Vučevića koji joj od danas služi kao vojnik dobrovoljac, Zelenović bi da bude neki novi Zelenski, a Aleksandar Jovanović Ćuta se i oblači kao dotični u zelenu majicu. Šta ti ljudi zapravo žele? Sukob građana i legitimne vlasti i policije? Da od Novog Sada naprave grad nasilja i haosa? - upitao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je istakao da gradonačelnik Vučević sada još više smeta antidržavnoj opoziciji jer će postati važan ministar u novom sastavu Vlade Srbije, jer je pokazao da njegovo znanje, trud i rad ruše pred sobom sve laži i klevete koje su mu svih prethodnih godina servirali.

- Vučević je od Novog Sada napravio evropsku prestonicu kulture, grad u kome se realizuje 400 projekata, koji je pun novih vrtića i škola za našu decu, koji je grad omladine i studenata, grad lider u građevinarstvu i IT sektoru u regionu. Napraviće isto i od cele Srbije u svojstvu ministra i to će biti najveći poraz onima koji ga besomučno napadaju - zaključio je Đurđev.

Autor:

#Aleksandar Đurđev