AKTUELNO

Govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN je važan za budućnost Srbije, od istorijskog značaja, smatraju sagovornici Pinka i navode da je šef srpske države pokazao da imamo svoju politiku i da branimo svoje nacionalne interese.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević je, govoreći o Vučićevom govoru na Generalnoj skupštini UN, rekao da je bio odlučan, hrabar, državnički, precizan, konkretan i jasan.

- Nije bilo opštih mesta i opštih stavki. Direktno u suštinu i to u Generalnoj skupštini UN, u lice onima koji definitivno smatraju da smo mali i slabi i da prema nama kada je reč o međunarodnom pravu mogu primenjivati dvostruke standarde i aršine - rekao je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, za takav govore potrebna je pre svega snaga, spremnost i hrabrost.

- Okolnosti i ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo zahtevaju teške reči i istinu, ali istina i jeste interes svih nas. Njegov govor je bio sadržajan i koncipiran u pet ključnih tačaka, odnosno izazova kako ih je definisao - istakao je Milićević.

On je istakao da je SPS dao punu podršku predsedniku za jednu odlučnu borbu da pokaže čitavom svetu nepravdu koja je učinjena prema Srbiji i to upravo od strane onih država koje su sedele na zasedanju GS UN, a koje su mimo međunarodnog prava priznale secesiju Kosova.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić kaže da je ponosan na Vučićev govor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Lepo je videti da Srbija ima svoju politiku, da brani svoje nacionalne interese, da može sve u brk da im kaže i da opet nikoga ne uvredi i da se niko ne oseti prozvanim i da krene da se protiv nas bori - istakao je Miletić.

Nema odgovora, sve što je rekao niko nije demantovao. To kršenje međunarodnog javnog prava, ta uzurpacija moći da bi se nametnulo nešto jednoj maloj državi, uz kršenje njenih prava. Govor predsednika Vučića ima više 100.000 pregleda za samo 24 sata na portalu UN. Većina komentara je pozitivna. Ima više pregleda nego Zelenski.