AKTUELNO

Srpska liga već mesecima ističe da su hrana i energenti ključne teme za Srbiju u narednom periodu jer će u svetu neminovno doći do nestašice istih i zato pozdravljamo napore gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da u javnosti ove teme predstavi kao ključne, ali i alarmantne - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ističući da je Ukrajinska kriza uvela Evropu i svet u stanje nemilosrdne borbe za strateški važne resurse poput pšenice, gasa i nafte, gde su istovremeno problem i cena i dostupnost istih, Đurđev napominje da Vučević pravilno razume težinu izazova sa kojima se jedna mala zemlja poput Srbije suočava.

- Za razliku od brojnih analitičara i političara koji se fokusiraju na apstraktne teme vezane za aktuelnu krizu, Vučević ističe značaj konkretnih problema koje građani Srbije mogu imati u svakodnevnom životu. Time pokazuje osećaj za običnog čoveka, što mogu samo ljudi državničkog formata - dodao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige ponovio je stav te partije da jedino uz saradnju sa Rusijom Srbija može obezbediti energetsku i prehrambenu stabilnost, štaviše, može iz ove krize izaći snažnija nego ikada.

#Aleksandar Đurđev