AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom, sa kojima je razgovarao o situaciji u regionu i drugim aktuelnim pitanjima.

Tema razgovora predsednika Vučića i predstavnika EP bila je i posvećenosti Srbije evropskom putu i pravac u kojem će ići politika naše zemlje po pitanju usklađivanja sa evropskom politikom.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio dobro poznatu poziciju Srbije i istakao da naša zemlja ostaje na evropskom putu, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predstavnici EP su izrazili spremnost da nastave proces međustranačkog dijaloga sa Narodnom skupštinom Republike Srbije. Takođe, još jednom su ponovili zahtev da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kao i veću usaglašenost naše zemlje sa politikom EU iz oblasti ljudskih prava i migrantskih kretanja.

Predsednik Srbije je na nedvosmislen način objasnio poziciju naše zemlje po svim pomenutim pitanjima.

#Aleksandar Vučić

#Matjaž Nemec

#Vladimir Bilčik