AKTUELNO

Pre dve godine izašla je knjiga "Vučić jedna priča, osvajanje političkih prostora" autora Aleksandra Đorđevića, koja je za protekli sajam doživela četvrto izdanje.

Autor knjige Aleksandar Đorđević kaže da je ova knjiga hronologija jednog vremena, onog momenta kada se stvarao taj višestranački sistem u Srbiji.

- Glavni junak knjige je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se 1993. godine u septembru mesecu, kada sam ga upoznao, počeo da se bavi politikom. U njoj se govori o njegovom političkom usponu i kako smo mi to nekad radili kampanje - kaže Đorđević.

Kako navodi, oni su sa vrlo malo sredstava, sa neverovatnim entuzijazmom uspevali da pobeđujemo političke protivnike koji su bili na vlasti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Paralelno su se odvijali politički događaji i došlo je do raspada SFRJ. Nastali su pokreti, stranke, partije, raspisani su prvi višestranački izbori dvokružni. SPS je tada na čelu sa Slobodanom Miloševićem imao najajaču stranku, apsolutno su pobedili od 250 mandata su osvojili 196 – podsetio je Đorđević.

Kako je dodao, stranka kojoj je pripadao Srpska radikalna stranka formirana nešto kasnije u februaru 1991. i za njenog predsednika je izabran Vojislav Šešelj, koji je na dopunskim izborima u maju uspeo da uđe u parlament.

Prema rečima Đorđevića, to je početak stvaranje jedno od najjačih političkih stranaka.

On je naglasio da je SRS stranka koje nastala iz naroda i okupila je patriotske snage.

- Onda se pojavljuje ta neka naša grupacija, koja je radila u SRS i gradskom odboru stranke nakon čega smo krenuli sa javnim promocijam i tribinama, jer popularnost stranke nisu pratili rezultati na lokalnim izborima. Napravili smo projekat razvoja stranke, hteli smo da napravimo najjaču političku stranku u Srbiji što smo kasnije i uspeli u tome - kaže Đorđević.

Kako je rekao, iz svakog izbornog ciklusa koji se kasnije javljao njihova stranka je bila sve jača i jača i pobeđivala političke protivnike.

- To je politika, i Aleksandar je neko ko je prošao jedan veliki put u politici, a danas je jednan od najvećih državnika, ne samo u regionu nego i u svetskim razmerama - naglašava Đorđević.

#Aleksandar Vučić

#Aleksandar Đorđević

#knjiga