AKTUELNO

Novinarka Ljiljana Smajlović ističe da su pojedinci mogli da se smeju našoj reakciji povodom registarskih tablica, ali je teško bilo koga ubediti da su dronovi bezazlene stvarčice, te da je bilo neophodno da Srbija jasno kaže - ovo su naše crvene linije.

- Do juče su nam govorili: "Nećete valjda u rat zbog registarskih tablica", pa neka dođu carinici na Brnjak i Jarinje, pa sve malo po malo...sada imamo te dronove. Mnogi će reći zašto je predsednik zbog nekoliko dronova morao da diže vojsku. Dronovi su poslednjih mesec dana jedino o čemu se priča oko Ukrajine. Registarskim tablicama ste mogli da se smejete, ali teško da ćete bilo koga ubediti da su dronovi bezazlene stvarčice - navela je Smajlović.

Kako kaže, cilj po malo lomiti Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada se gleda unatrag, nikako ne možete da kažete ovo je bila tačka na kojoj su pali. Ako negde ne kažete ovu su crvene linije - zašto bi bilo ko poštovao vaše interese. Ili moramo da budemo čvrsti i tvrdi kada su u pitanju naši nacionalni interesi - dodala je Smajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Upalile su mi se crvene lampice kada je nekoliko važnih ljudi reklo, što pravite dramu oko registarskih tablica. To je potpuno bezazleno. Nikada ne možete da osetite gde su vas stvarno slomili. Ja sam za to da za sve gde smo u pravu kada je reč o interpretaciji dogovorenih sporazuma i da imamo argumente da se krnje prava naših građana na KiM burno reagujemo - istakla je Smajlović.

Ona je ističe da nije za to da se oslonimo na strance, već moramo reagovati.

Autor: