AKTUELNO

Nalazimo se u specifičnoj situaciji, moraćemo sami da proizvodimo oružje za našu vojsku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon združene vežbe Vojske Srbije "Manevri 2022".

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas združenoj vežbi Vojske Srbije "Manevri 2022".

Nakon vojne vežbe, predsednik je u obraćanju medijima rekao da smo u specifičnoj situaciji, kao i da ćemo morati sve sami da proizvodimo.

- Čak i ono što platimo, čekamo po dve godine, a sa istoka ne može da doleti jer niko neće da pusti da prođu. Moramo sebi da se posvetimo i da proizvodimo dovoljno i oružja i oruđa i municije - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, do Nove godine će imati kompletan spisak imovine. Dodaje da mora da se modernizuje vojna industrija.

Vučić je rekao da trenutno možemo da računamo samo na sebe.

Predsednik je, na konstataciju da pojedinci iz okruženja komentarišu da su dronovi koji su oboreni izmišljeni, rekao da je istina da je oboren, kao i da je trebalo da bude oboreno i više.

- To je naš zadatak. Ja sam zadovoljan. Mi smo uveli 294 velikih komada oruđa uveli u naoružanje Vojske Srbije. Velika je razlika između onih koji su ulagali u vojsku i onih koji su je bud zašto razoružavali - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je rekao da neki ne mogu da razumeju da neko želi da njegova zemlja bude nezavisna u rasuđivanju i donošenju odluka.

- Postoje suverene i slobodarske zemlje. Naš je posao da radimo u interesu građana Srbije - rekao je predsednik.

Kada je grejanje u pitanju, predsednik je rekao da imamo 667 miliona kubnih metara gasa u skladištu.

- Po tom pitanju ljudi mogu da budu spokojni - rekao je Vučić.

Kada je u pitanju to što Kosovo nije bilo na dnevnom redu oko kandidature za ulazak u Savet Evrope, predsednik je rekao da ga je više zabrinula izjava Borelja i još nekih.

- Sačekaću da prođe i Lajčakova poseta, neke posete možda i otkažem. Uskoro ću se obratiti građanima jer želim da ih upoznam sa svim pritiscima sa kojima se suočavamo, kao i našim odlukama - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je rekao da nas očekuje pakleno teška zima, dodajući da je čekamo spremni.

- Miloš će da popiše svu imovinu u svim našim fabrikama. Poslali smo revizorske kuće već u neke fabrike. Napravili smo veliki posao sa obnovom naoružanja - rekao je Vučić.

Autor: