AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC, kako bi Njegovu Svetost i arhijereje upoznao sa najnovijom situacijoim na KiM, saznaju "Novosti.

Za sutra je zakazan hitan prijem predsednika Srbije Aleksandra Vučića kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija. Predsednik će u Patrijaršiji razgovarati i sa Sinodom SPC.

Sastanak počinje u 13 časova.

Kako prenose izvori biće to prilika da šef države obavesti crkvene velikodpostojnike o tenzijama u južnoj pokrajini koje su izazvali nepromišljeni potezi vlasti Aljbina Kurtija, koja je brutalno pogazila Briselski sporazum, koja na silu nameće RKS tablice našem narodu na KiM i koja je krenula u otvoren obračun sa srpskim pripadnicima kosovske policije koji ne žele da sprovode odluke Prištine.

Podsetimo, predsednik Srbije će sutra prisustvovati hitnoj sednici Vlade Srbije, a održaće i konsultacije sa ruskim i kineskim ambasadorima u Srbiji.

On će večeras preko izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, obavestiti SAD i EU o stavovima kosovsko - metohijskih Srba i Srbije.

Takođe, otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Autor: