AKTUELNO

Za danas je najavljena sednica Vlade Srbije na kojoj će Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sastanak, koji je sinoć održan u vili “Bokeljka”, trajao je blizu pet sati, a nedugo posle početka pridružio im se i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Za danas je najavljena sednica Vlade Srbije na kojoj će Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji razmatraju povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nakon toga, predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

Predsednik Srbije sastaće se danas u Patrijaršiji sa Sinodom SPC. Vučić će patrijarh i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Autor: