AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste ocenio da potez predstavnika Srba potvrđuje opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je danas sve Srbe sa KiM da dođu na skup zakazan za podne u severnom delu Kosovske Mitrovice i pošalju poruke mira, istakavši da su ostavke predstavnika Srba u prištinskim institucijama neopozive, ali i da je ostavljen prostor da se razgovara.

- Ja pozivam i sada sve Srbe da dođu na skup i da pokažu ko je naša država, ko je naš predsednik i kome mi pripadamo. Naša država je Srbija, mi drugu nemamo i nećemo - rekao je Simić.

Kako je kazao, potez povlačenja Srba sa severa pokrajine iz prištinskih institucija je rezultat dugogodišnje čekanja da Priština sprovede ono što je potpisano.

- Pre svega, ostavke koje smo podneli su neopozive, ali ostavili smo prostor da se razgovara i da Priština konačno posle devet godina počne da poštuje Briselski sporazum. Želim da napomenem da naši zahtevi potvrđuju našu opredeljenost poštovanju međunarodnog prava - kazao je Simić.

Simić je rekao da su Srbi na KiM razočarani i neadekvatnim reakcijama međunarodne zajednice na poteze Prištine.

- EU u svojim anemičnim saopštenjima poziva Prištinu da formira ZSO - kazao je Simić.

On je objasnio da ideja o napuštanju institucija nije od juče i da su i ranije predlagali predsedniku Aleksandru Vučiću da to urade.

Autor: