AKTUELNO

Direktor Javnog preduzeća Koridori Srbije Aleksandar Antić istakao je za TV Pink da radovi na izgradnji 10 auto-puteva u Srbiji napreduju odlično, obzirom na opštu krizu koja se preliva na ceo svet. Srbija nije zaustavila nijedan projekat, što govori da je Srbija kao nikada do sada, ojačala u finansijskom smislu.

Kako je istakao, Srbija ima vrhunsku podršku, najpre predsednika Srbije, a onda i Vlade Srbije.

- Ako sve dovedemo u korelaciju sa privlačenjem raznih investicija, to je još veči uspeh. I dalje smo lider u privlačenju investicija, a za to su važni putevi, infrasttruktura. Na svim projektima se radi kvalitetno, sada će se malo izmeniti dinamika, ali ve važno da i dalje sve ide jako dobro, u skladu sa dogovorenim rokovima - rekao je Antić.

Govoreći o Fruškogorskom koridoru, Antić kaže da on ima dva ključna objekta. Jedan je tunel iriški venac, a drugi je most preko Dunava. Ta dva objekta su prioriteti, i na njima se radi, rekao je Antić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Krenuli smo u bušenje desne tunelske cevi, ti prvi koraci idu u laganom ritmu, i to tako mora, dok se ne uđe dublje u Frušku Goru, mora da se ide stabilno. kada uđemo u ozbiljniju realizaciju, krenućemo sa četiri strane napadne tačke - dodao je on.

Kada je u pitanju most, Antić kaže da je najpre izgrađen pomoćni most, a sada se kreće na glavni.

Autor: