AKTUELNO

Danas svečano obeležavamo 104. godine od ulaska pobedonosne vojske Kraljevine Srbije u Novi Sad, naveo je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na svom Instagram profilu.

Dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu predstavlja istorijsku prekretnicu u razvoju našeg grada. Novi Sad je od tada, zahvaljujući hrabrosti naših vojnika koji su izveli oslobođenje, osetio duh slobode i krenuo nezaustavljivo putem razvoja.

Foto: Grad Novi Sad

Takođe dodaje:

Hvala našim oslobodiocima koji su se borili za veliko delo nacionalnog oslobođenja i ujedinjenja, za slobodu u kojoj mi svi danas živimo.

Foto: Grad Novi Sad

To je svojevrsni poklon, ostavljen u amanet budućim naraštajima. Želimo da se 9. novembar nikada ne zaboravi. Mi imamo dužnost da čuvamo čast i sećanje na taj period naše istorije, a upravo zbog toga danas tradicionalno, na dostojan način, obeležavamo taj datum.

Đurić je istakao da značaj 9. novembra 1918, nikada neće izbledeti u istoriji Novog Sada, jer smo tada dobili slobodu i mir koji su skupo plaćeni, životima naših predaka. Zato čuvajmo mir i teško izvojevanu slobodu.

Čestitam građanima Novog Sada praznik, dodaje.

Autor: