AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da reakcije Prištine govore da su sve vreme planirali i želeli incidente i sukobe na severu KiM, kao i poniženje sprskog naroda.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Kurti najavio zamenu za Srbe koji su podneli ostavke i raspisivanje izbora u četiri sprske opštine na severu KiM, Vučić je rekao da će za vikend nesto više govoriti na tu temu.

Ja cu tamo za vikend da govorim nesto više o svemu, narednih dana i po provešću u Parizu gde ću se sastati sa Boreljom i Lajčakom i verujem sa predsednikom Makronom, videćemo kakvi će još susreti u Parizu biti, i sa ministrom spoljih poslova Holandije i mađarskom predsednicom, pošto se tamo održava Forum za mir", naveo je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je podsetio da je otkazao posetu Egiptu i dodao da je o otkazao i posetu Kataru i da ne može da ide na otvaranje fudbalskog prvenstva niti da prati utakmice naše reprezentacije zbog situacije u zemlji.

Ali, na ovo moram da idem da razgovaramo o situaciji na KiM i da vidimo šta je to što možemo da uradimo kako bismo umirili tenzije. Ne mogu da odgovaram na sve što ti ljudi rade (Priština), ali njihove reakcije i posle svega govore da su ustvari sve planirali i želeli incidente i sukobe i poniženje sprskog naroda, ne odustaju od protivpravne preregistracije vozila", rekao je Vučić.

Autor: