AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske i izrazio uverenje da će njeni pripadnici ostati najjači oslonac u očuvanju mira i stabilnosti.

"Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida. Bogatu i slavnu istoriju srpskog naroda obeležila je Kolubarska bitka, koja je otpočela 16. novembra 1914. godine, a u kojoj se srpska vojska pokazala nesalomivom i svemogućom, izborivši pobedu kada se činilo da joj je poraz jedina opcija. Motivisani herojstvom vaših predaka, svakodnevno iznova pokazujete neprikosnovenost u izvršenju zadataka, kako na domaćem terenu tako i u multinacionalnim operacijama, bez obzira na težinu uslova koji vam se na tom putu nameću. Uvek spremni, oprezni i profesionalni i, što je najvažnije, stalno na raspolaganju građanima naše zemlje kada im je to najpotrebnije", poručio je Vučić.

"Čestitam vam praznik, uveren da ćemo i nadalje kao najjači oslonac u očuvanju mira i stabilnosti imati upravo pripadnike vašeg vida", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Autor: