AKTUELNO

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević pokušava da kroz besramnu manipulaciju relativizuje opasnost u kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić, tvrdi poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković.

Mirković je rekao da Milivojević nastavlja sa praksom iznošenja neistina što, kako kaže, čini i u plenumu.

"Danas smo bili u prilici da čujemo niz neistina, paušalnih optuzbi kako to samo njemu priliči, teških reči bez dokaza, a sve sa ciljem da se realna opasnost koja i danas postoji totalno obesmisli", rekao je Mirković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da se već danima pojavljuju novi dokazi i izjave pojedinih ljudi u kojima se jasno vidi kolika je pretnja po Aleksandra Vučića, dodajući da je nedavno jedan svedok govorio o tome da se spremao atentat na predsednika, kao što je i pre dve godine govorio "ozloglašeni Čaba Der".

"Čaba Der je tvrdio da su mu čak dva klana nudila novac kako bi ubio predsednika", naveo je Mirković.

Milivijević je na svom tviter nalogu, pokazao je Mirković, napisao "da su Andrej i Danilo pronađeni u šahti kao Gadafi".

"Ovaj tvit je sam po sebi dovoljan da se svi zapitamo koliko možemo verovati Milivojeviću i da li taj čovek to priželjkuje", rekao je Mirković i još jednom pozvao tuižilaštvo da ispita i proveri izjave koje se mogu čuti prethodnih dana u vezi sa planiranjem atentata na predsednika.

Mirković je uveren da, kako je rekao, ovaj pokušaj relativizacije nije poslednji i da će Milivojević nastaviti sa nizom neistina.

"Ovo sve nije slučajno i ne radi se tek tako. Podsetiću da je pred ubistvo Ðinđića njegovo okruženje pokušalo da ga uveri da nema opasnosti za njegov život", rekao je Mirković.

Milivojević je danas, između ostalog, rekao da je načelnik službe za borbu protiv organizovanog kriminala izjavio da nema dovoljno dokaza da se protiv organizovane kriminalne grupe koja je poznata pod nazivom "Vračarski klan" podigne optužnica za pokušaj ubistva Aleksandra Vučića, njegovog sina i brata.

#Aleksandar Mirković