AKTUELNO

Dodatni rok koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, dao gradovima i opštinama u Republuci Srbiji da popišu viseće mostove i utvrde u kakvom se stanju nalaze, juče je istekao.

Od 145 lokalnih samouprava koje su dobile nalog 126 uradilo je popis i izvršilo procenu stanja, a 19 nije poslalo izveštaj.

- Popisano je 66 visećih mostova od čega je za 9 utvrđeno da su za rušenje, za 46 mostova da zahtevaju sanaciju i da je 11 mostova u dobrom stanju. Nadležne lokalne inspekcije sada imaju obavezu, po zakonu, u skladu sa procenom koju su učinili, zabrane korišćenje mostova pojedinih od tih mostova kao i da nalože rušenje ili sanaciju onih mostova čije stanje to zahteva. Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća kao i da saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Izveštaj nisu dostavile lokalne samouprave: Bački Petrovac, Blace, Bujanovac, Velika Plana, Vlasotince, Vrbas, Žabari, Žagubica, Inđija, Irig, Knjaževac, Loznica, Ljig, Nova Crnja, Prokuplje, Ruma, Sremska Mitrovica, Subotica i Čajetina”, izjavio je ministar Vesić.

Autor: