AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas člana Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske Olivijea Kadika.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i senator Kadik su se saglasili da je zajednički interes dveju zemalja da tradicionalno dobre odnose prate redovan politički dijalog i više zajedničkih ekonomskih projekata, s obzirom na to da Sporazum o strateškom partnerstvu predstavlja odličnu osnovu za unapređenje saradnje.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Francuskoj na podršci i pomoći u procesu pristupanja Evropskoj uniji. On je, takođe, izrazio očekivanje da će predsednik Francuske Emanuel Makron sledeće godine posetiti Srbiju, kako bi zajednički dali podstrek saradnji dveju zemalja.

Senator Kadik je istakao da Srbija postiže odlične ekonomske rezultate i time postaje privlačnija francuskim investitorima. On je naglasio da su za pohvalu napori Srbije u postizanju mira i stabilnosti u regionu. Francuski senator je, povodom poziva predsedniku Makronu da poseti Srbiju, konstatovao da je sledeća godina, kada se obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata, prilika ne samo da se podseti na istorijsko savezništvo dveju zemalja, već i da se da podsticaj jačanju veza u svim oblastima.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Francuska

#ambasador

'