AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas jedinice iz sastava Treće brigade Kopnene vojske u Kuršumliji i tom prilikom poručio da je Srbija mirna i sigurna dok ima snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

- U junačkoj Toplici, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i ostalim starešinama Vojske Srbije obilazimo garnizon u Kuršumliji i vršimo uvid u stanje jedinica koje su ovde raspoređene, moral naših vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja - rekao je Vučević.

Vučević je istakao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

- I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje - poručio je Vučević.

On je naglasio da je Srbija mirna i sigurna dok ima snažnu vojsku.

Vučević je poručio da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

Autor: