AKTUELNO

Pravo je svakog političara u Srbiji, pa i predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca da učestvuje ili ne učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu koji je inicirao predsednik republike Aleksandar Vučić, kaže se u današnjem saopštenju potpredsednice vlade Zorane Mihajlović.

Ali, nazivati "farsom" ove razgovore predstavlja ništa drugo do priprema novog bekstva iz Srbije kada se bude odlučivalo o Kosovu, kao što je već jednom Šutanovčev prethodnik Boris Tadić pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti.

Foto: Tanjug

Problem Kosova nije napravio ni Vučić, nisu ni Šutanovac ni Boris Tadić, iako su svojom politikom doveli do toga da Kosovo bude nikad dalje od Srbije, niti je problem Koosova stvorio bilo ko iz današnje generacije srpskih političara.

Samo što neki od nas žele da pokušaju da reše ovaj problem, kao što to rade predsednik Vučić i Srpska napredna stranka, a neki ponovo žele da pobegnu od njega, kao Demokratska stranka i svi koji su iz nje izašli.

U tome se razlikujemo i u tome ćemo se uvek razlikovati, kaže se u saopštenju Zorane Mihajlović.

#Boris Tadić

#Dragan Šutanovac

#Zorana Mihajlović

'