AKTUELNO

Srbi na severu Kosova i Metohije deveti dan protestuju na barikadama, zbog hapšenja sunarodnika. Prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su isto toliko i pod kontrolom kosovske policije.

Prema poslednjim informacijama, bivšem policajcu Dejanu Pantiću odbijena je žalba na pritvor, a njegovom kolegi Slađanu Trajkoviću, koji je uhapšen u četvrtak, sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana, zbog navodnih ratnih zločina.

Lekari i medicinsko osoblje Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici nalaze se takođe na barikadama na severu KiM.

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je danas da je apelacioni sud u Prištini odbio žalbu protiv određivanja pritvora njegovom klijentu Dejanu Pantiću, bivšem pripadniku kosovske policije koji je prošle subote uhapšen na punktu Jarinje, a zbog čijeg hapšenja su Srbi sa severa KiM i podigli barikade.

Zahtev koji je Srbija uputila KFOR-u za povratak naših snaga bezbednosti i dalje je bez odgovora. Misija je saopštila da Kfor ima kapacitet da omogući bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu Rezolucije 1244.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče Prištini a i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada ovom narodu. Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogičnosti po pitanju dešavanja na KiM.

Autor: