AKTUELNO

Važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da Priština 1.674 dana "duguje" formiranje Zajednice srpskih opština i da je to "jedina štoperica koja je uključena".

Ðurić je reagovao na informaciju pojedinih medija da su prištinski političari zatražili da se dijalog Beograda i Prištine završi za 18 meseci.

- Očekujem da Priština što pre ispuni svoje obaveze i da njihovi zvaničnici razmišljaju o tome kako će da zasuku rukave i da sednu da rade sa Srbima na KiM, kako bi se ti odnosi unapredili i sprovele njihove obaveze prema Srbima - rekao je Ðurić.

On je naglasio da je važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance.

Direktor kancelarije za KiM se osvrnuo i na izjavu bivšeg jugoslovenskog političara Azema Vlasija, da je nezavisnost Kosova nepovratna i neopoziva, istakavši da ima potpuno različite stavove od Vlasija.

- Verovatno bi Vlasiju kao nekadašnjem članu Centralnog komiteta današnja situacija izgledala kao naučna fantastika, a siguran sam da će okolnosti za 25 godina biti bitno drugačije. Radićemo vredno na tome da za Srbiju situacija bude neuporedivo bolja nego što je danas - rekao je Ðurić.

Foto: Printscreen Youtube

On je dodao da je potrebno da verujemo u našu poziciju koja je, kako kaže, utemeljena na pravu i na pravdi kao i na uverenju najvećeg dela našeg naroda.

Ðurić je danas prisustvovao panel diskusiji posvećenoj stogodišnjici potpisivanja Krfske deklaracije i nastanku Jugoslavije u okviru konferencije Beogradski strateški dijalog.

#Marko Đurić

#Priština

#ZSO

'