AKTUELNO

Srpski mladići Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) iz Klokota, koje je kosovska policija privela juče zbog obeležavanja Božića, odnosno navodnog izazivanja opšte opasnosti nalaze u policijskom pritvoru u Gnjilanu, pišu Novosti.

Prema rečima advokata Miloša Delevića, sutra ujutru znaće se da li će ovi mladići koji se terete jer se, kako je navela Kancelarija za Kosovo i Metohiju, tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh, biti na slobodi, ili će im biti određen eventualni pritvor.

- Sednica za određivanje pritvora zakazana je ujutru jer je tužilaštvo je tražilo pritvor za Dejana i Aleksandra - ističe za Novosti advokat Delević.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je jasno da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike.

-To najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak. Time se na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.