AKTUELNO

Vuk Jeremić je otac osnivač takozvanog nezavisnog Kosova, tvrdi Marko Đurić potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

-Zato i ne čudi što mu smeta Srpska napredna stranka, Srpska lista, predsednik Aleksandar Vučić i podrška koju uživaju među Srbima na Kosovu i Metohiji, baš tamo gde on apsolutno nema šta da traži - naveo je Đurić u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, Srbi znaju da samo Vuku Jeremiću i nikome više Priština ima da zahvali za pitanje Srbije Međunarodnom sudu pravde koje je dovelo do presude da jednostrano proglašenje nezavisnosti nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

- Za vreme dok je Vuk Jeremić trošio milione evra poreskih obveznika Srbije reklamirajući sebe širom zemaljske kugle, Kosovo je kao nezavisnu državu priznalo gotovo stotinu zemalja - istakao je Đurić.

Kako dodaje, prethodno je, da bi osigurao ovakav ishod, sa pozicija u Ministarstvu odbrane učestvovao u rasformiranju legendarnog Prištinskog korpusa.

- Perjanica kleptokratskog režima, koji je u zbiru sa privatizacijama, pljačkanjem ekonomske osnove društva i beskičmenjaštvom, na međunarodnom planu naneo više štete srpskim nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji nego čitav NATO, možda može da se nada bisti u Prištini, ali neka se ne nada da će u slobodnim delovima Srbije prevariti bilo koga. Nikada više, Vuče, nećeš trošiti i rušiti Srbiju kao da ti je amanet da je rasputiš, narod ti to neće dozvoliti! - podvukao je Đurić.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'