AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike 72. brigade za specijalne operacije u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu.

On je na svom Instagram profilu napisai da ne brine za sigurnost i budućnost Srbije kada vidi kakve sjajne vojnike, podoficire i oficire imamo.

- Ne brinem za sigurnost i budućnost Srbije kada vidim kakve sjajne vojnike, podoficire i oficire imamo, kada vidim sjajnu, slavnu i junačku 72. brigadu za specijalne operacije. Preko tri decenije traje priča o jednoj od najboljih jedinica, ne samo u sastavu Vojske Srbije, nego nešto što može da bude konkurentno sa svim vojskama širom planete.

Siguran sam da 72. brigada, ne samo da je uvek bila na visina zadataka i da je čuvala našu otadžbinu i naš narod gde god je bilo najteže i kad god je bilo najpotrebnije, nego da će i u budućnosti kad god otadžbina pozove, kada to građani Srbije budu očekivali, biti na visini zadatka. Da će biti tamo gde je najriskantnije, gde je najodgovornije i gde je najizazovnije, da će biti uvek uz svoj narod, da će biti uz svoju otadžbinu. To je dato u amanet današnjim pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije, ali i njihova obaveza prema budućim generacijama.

Posebna uloga 72. brigade u odnosu na zadatke koje dobijaju od Generalštaba naše vojske jeste da se uključi u razvoj projekta 5.000 pripadnika specijalnih jedinica, da imamo veći broj pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, da oni imaju još bolje uslove za obuku, da imaju najmoderniju opremu, naoružanje, da imaju još bolji materijalni, socijalni status, da sa ponosom nose uniformu srpske vojske. To je zadatak svih nas, a njihova misija, njihov zadatak je da čuvaju otadžbinu, da čuvaju Srbiju - napisao je Vučević.

#Miloš Vučevič

#Vojska Srbije