AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić juče je, na otvaranju Češkog doma u Beogradu, u prisustvu predsednika Češke Miloša Zemana, izjavio da je on pravi prijatelj Srbije i da je bio uz naš narod kada su to samo hrabri smeli da budu.

Vučić je rekao rekao da češka poslovica kaže da je pravi prijatelj onaj koji je uz vas kada svi odu, kao i da je bolje hodati sa prijateljm po mraku nego sam po Suncu.

Direktor "Eko medija" Duško Vukajlović kaže da je Zeman jedini državnik sa Zapada koji je smeo da kaže ono što drugi možda misle, ali nikada nisu smeli da izgovore.

- Ceo Zapad duguje srpskom narodu, a jedini je Zeman rekao kako je Srbija stala uz Češku u mnogo navrata. On se javno izvinio srpskom narodu za bombardovanje i dodao da je Češka poslednja zemlja koja je potpisala taj akt - rekao je Vukajlović.

Jedan od naslova koji je izašao, jeste taj da je on izjavio da Kosovo nije država, i to je rekao javno, dodao je Vukajlović govoreći o stalnoj Zemanovoj prijateljskoj nameri prema Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da ćemo sa Česima tek graditi još bolje prijateljstvo - dodao je Vukajlović.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković kaže da je Zemanova izjava jako važna, i da ona podseća na istorijsko prijateljstvo dveju zemalja. Kako kaže, mnogo toga što je rekao je zasigurno postidelo neke državnike.

- Ponekad se autoritet i autoritativnost brkaju. Odnosno, kada neko ne želi dijalog, traži unisono delovanje, i u tom smislu je poseta Zemana, čoveka koji je na zalasku, nema potrebe da kalkuliše, dodatno važna - naveo je Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Vuković kaže da je Zeman ponovo izabran na neposredmnim izborima, legitimno, što daje dodatnu jačinu na njegovom delovanju u politici.

- Sve što kaže nosi posebnu težinu i jačinu. To je iskrena ljudska priča. On je neko ko razume situaciju, i neko ko govori da mi nemamo iluzije, ili da smo nerealni - navodi Vuković.

Autor: