AKTUELNO

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković traži od bivšeg lidera DS, tajkuna Dragana Đilasa da se obaveže da će u naredne četiri godine finansirati njegov Pokret slobodnih građana. To je, kako kažu u vrhu PSG, Jankovićev uslov za podršku Đilasu na prolećnim izborima u Beogradu.

Lider PSG se, prenose naši sagovornici, nada da će Đilasovom kandidaturom za gradonačelnika dugoročno rešiti problem finansiranja svoje stranke.

- Janković je nezadovoljan onim što je do sada u nekoliko navrata dobio od Đilasa. Očekivao je velike pare, a dobio je tek desetak hiljada evra. Janković mu je u više navrata rekao da mu je potrebno još para jer ima velike troškove za stranačku infrastrukturu. Đilas, međutim, neće da daje pare sve dok se ne napravi čvrst koalicioni sporazum... - objašnjava naš izvor i dodaje da je Đilas jedan od razloga odlaska velikog broja funkcionera iz PSG.

Bivši saradnici obelodanili MRAČNE AMBICIJE SAŠE JANKOVIĆA: Želeo je da se dokopa premijerskog mesta

- Gotovo niko u vrhu stranke nije bio za to da Đilas bude kandidat PSG za gradonačelnika. Nisu mogli da mu oproste afere iz prošlosti, posebno one iz domena ljudskih prava. Đilas je, znate, nasilno raseljavao Rome, on je otvoreno napadao LGBT populaciju... - objašnjava naš sagovornik.

I dok Đilas nije odgovarao na pitanja Informera, Janković nam je samo rekao da nas "ovlašćuje da u njegovo ime pregovaramo sa Đilasom" (!?).

NIŠTA OD SRADANJE RADULOVIĆA I DEMOKRATA: Đilas je najgori kandidat koga možemo ponuditi građanima

Na drugoj strani, analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je bivši gradonačelnik iskusan političar koji u saradnji sa Jankovićem vidi samo korist.

- Janković je naivan ako misli da bivši lider i bogataš kao što je Đilas predstavlja instrument za zadovoljenje njegovih ambicija. Đilas se, logično, vodi samo svojim interesom. On zna da novac ne pada s neba, a Janković mu je potreban samo zbog imidža, i to u jednom ograničenom delu biračkog tela - zaključuje Stanković.

#Dragan Đilas

#Saša Janković

'