AKTUELNO

Miloš Terzić član Predsedništva Srpske napredne stranke istakao je da se nastavlja "snajper koalicija" sa antidržavnim ponašanjem, jer ništa drugo i ne znaju, a sve u odsustvu bilo kakvog plana, programa i politike.

- Imali smo priliku da vidimo njihov odnos prema Kosovu i Metohiji na posebnoj sednici Narodne skupštine kada se diskutovalo o francusko-nemačkoj inicijativi. Tada su predstavnici Narodne stranke pobegli sa sednice i time dokazali da ih tema Kosova i Metohije uopšte ne zanima - rekao je on, pa dodao:

- Ćutali su tokom pogroma i dok je gorelo naše istorijsko, versko i kulturno nasleđe, ali i kada je Priština samoproglašavala nezavisnost - priča Terzić.

Kako kaže, ćutao je njegov šef u teškim situacijama po srpski narod na KiM, kao i ostali predstavnici bivšeg lopovskog režima, kako bi se dodvorili Zapadu i kako bi ih na vlasti sačuvali isti oni koji su ih "obojenom revolucijom" na vlast i doveli sa zadatkom da unište Srbiju i ekonomski i vojno i politički, a srpske "tapije" predaju u ruke terorista iz Prištine.

Uspeo bi Jeremić, priča Terzić, u tome da im narod nije rekao dosta i zato svaki put kada se oni oglase građani mogu jasno da vide od kakve se pošasti i štetočina Srbija spasila 2012. godine.

- I kao što je Vuk Jeremić ćutao tokom pogroma i samoproglašenja lažne države, tako ćuti i sada kada mu u SAD traže informacije o njegovim međunarodnim korupcionaškim aferama u koje je upleten sa belosvetskim lopužama. Odgovore će dati kad-tad i u SAD, ali je pre svega dužan Srbima sa KiM pred kojima treba da traži i moli za oprost, jer ih je svojom pogubnom politikom zavio u crno - dodao je, pa nastavio:

- I ovog puta poltroni Vuka Jeremića svesno pokušavaju da slažu i prikriju svoja nedela po pitanju Kosova i Metohije. I dok oni prikrivaju svoja nepočinstva bezobraznim spinovima, Aljbin Kurti nikada ne propusti priliku da se zahvali njegovom šefu Vuku Jeremiću zbog svega što je uradio za separatiste u Prištini - navodi on.

- Upravo im je predsednik Vučić na pomenutoj sednici 10 puta ponovio da ništa nije prihvaćeno, a ni potpisano, kao i da ne dolazi u obzir priznanje "Kosova" i članstvo lažne države u UN, ali to antidržavnim elementima nije dovoljno. Oni žele haos u Srbiji kako bi završili ono što nisu uspeli 2012. godine dok su bili na putu da utabaju stazu kosovsko-metohijske nezavisnosti - nastavlja Terzić.

Kako kaže, tapije Kosova i Metohije koje je Vuk Jeremić pokušao da preda secesionistima iz Prištine, izmeštajući pregovore o KiM iz UN u EU i postavljajući ono sumanuto pitanje pred MSP na koje se uporno u svim pregovorima pozivaju Albanci i zahvaljuju Jeremiću, u srpske ruke uspeo je da vrati Aleksandar Vučić i da ojača poziciju Srbije u pregovorima.

Dodaje i da priznanje lažne države povuklo je 28 zemalja isključivo zahvaljujući veštom diplomatskom umeću Aleksandra Vučića zbog čega lažna država može samo da sanja članstvo u UN. Izborio je Vučić i ZSO za koju Srbi sa KiM jasno kažu da je garant bezbednosti i daljeg ekonomskog osnaživanja našeg naroda na KiM.

- Suštinski Jeremićevce ne zanima pitanje Kosova i Metohije, već fotelje, a jedino što ih vodi jeste patološka mržnja prema Aleksandru Vučiću, te su shodno navedenom, spremni da u svakoj situaciji nanesu štetu sopstvenoj državi ne bi li se dodvorili stranim mentorima, kako bi ih isti nasilnim putem doveli na vlast, jer su svesni da ih narod neće - kaže on, pa zaključuje:

To se svakako nikada više neće dogoditi, jer danas za razliku od njihovog vremena imamo snažnu državu i na njenom čelu državnika kakav je Aleksandar Vučić koji nikada ne beži od odgovornosti i koji je uvek spreman da po svaku cenu odbrani srpske državne i nacionalne interese - rekao je Terzić.

Autor: