AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Trgovištu i tom prilikom poručio da je cilj Ministarstva da sve organizacione jedinice budu uređene i organizovane tako da ceo sistem bude moderan i funkcionalan.

Gašić je i da će na taj način rad pripadnika MUP brži i efikasniji i da će uz pomoć države, koja je osnažena politikom mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja, to biti i ostvareno, saopšteno je iz MUP-a.

Foto: TANJUG//MARKO OBRADOVIĆ

Predsedniku Vučiću i ministru Gašiću predstavljeni su uslovi, mogućnosti i prednosti koje će u svakom smislu unaprediti rad vatrogasaca-spasilaca i kako je ministar naglasio, bitno uticati da brže i efikasnije odgovore na sve vanredne događaje, što povećava bezbednost građana i očuvanje materijalnih i kulturnih dobara na teritoriji koju pokrivaju.

Veliki značaj nove i efikasnije vatrogasne službe potvrdilo je i prisustvo mnogobrojnih meštana Trgovišta, kojima je predsednik Vučić poručio da će bazeni i stadion biti završeni, da će put do Bosilegrada i škola u Radovnici biti izgrađeni, kao i da će biti otvorena malogranična stanica za prelaz prema Severnoj Makedoniji, navodi se u saopštenju MUP-a.

''Daćemo sve od sebe da ovde u Trgovištu dovedemo jedan mali pogon, malu fabriku da može da zaposli deo ljudi, posebno žena, kako biste mogli da ostanete na svojim ognjištima i da čuvate Srbiju. Naš posao će biti da poboljšamo uslove života ovde na jugu. Moramo da sačuvamo jug Srbije. Trgovište je mesto koje čuva i štiti Srbiju. Zato nam je važno da uradimo sve što je moguće, da vam pomognemo oko putne infrastrukture, znam da tu imate najviše problema. Bukvalno ćemo da udesetostručimo na izgradnji lokalnih puteva, da možete do svakog sela da dođete modernim asfaltiranim putevima“, poručio je predsednik Vučić građanima u Trgovištu, kako se dodaje u saopštenju.