AKTUELNO

Vojvođanski policijski sindikat saopštio je da smatra da treba da se smire strasti oko događaja u Pećincima kada je, u tom momentu, NN lice provalilo u kuću predsednice opštinskog odbora Nove stranke.

Kako iz VPS ističu u saopštenju, policija je pronašla jedno lice iz Okoline Šapca, za koje postoji dovoljno dokaza da je izvršilac ovog dela, te je i suprug oštećene izjavio da je sa velikim stepenom sigurnosti prepoznao istoga i to u prisustvu tužioca i dva policajca kao izvršioca.

- Vojvođanski policijski sindikat smatra da je provlačenje policijskih službenika i MUP-a R. Srbije kao i ministra Nebojše Stefanovića i državnog sekretara Dijane Hrkalović kroz prizmu političkog prepucavanja nepotrebno, te apelujemo da se strasti smire kako bi istraga bila privedena kraju - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Kako se dodaje, gospođa Marinika Tepić kao jedan od najobrazovanijih političkih kadrova u Srbiji ne treba da dozvoljava sebi takve komentare na račun policije obzirom da neprimerni komentari nisu u skladu sa obrazovanjem koje poseduje.

- Zaista, iznenađeni smo komentarima nje i njenih političkih saboraca - kažu iz VPS.

Predsedniku Nove stranke Živkoviću poručuju da "na blaćenju policije neće sigurno dobiti ni jedan glas više na budućim izborima već samo izgubiti i to malo podrške što ima".

Verujemo da će gospođa Marinika po okončanju istrage iskreno pohvaliti rad MUP-a kao i ministra Stefanovića na okončanju ovog slučaja. Na kraju, kome god je potrebna pomoć policije, nema potrebe da nas zovu na nekakve stare i nepostojeće brojeve, već je dovoljno okrenuti trocifren broj 192 i mi ćemo u svako doba građanima biti na usluzi - zaključuju u saopštenju sindikata.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Policija

'