AKTUELNO

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, danas je povodom 24. godine od agresije NATO alijanse na Srbiju poručio da građani nikada neće zaboraviti 78 dana bombardovanja, reketiranja Srbije i razaranja i uništavanja svega onog što su generacije vekovima stvarale.

"Znamo da za agresiju koju su počinili nad Srbijom nećemo dobiti izvinjenje, ali to i znači da mi kao građani nećemo zaboraviti agresiju NATO zemalja", rekao je Milićević i kao važno ocenio to što se od 2012. godine, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, svakog 24. marta sa dostojanstvom sećamo svih žrtava i kidnapovanih sa Kosova i Metohije.

Naglasio je da nas sve to nije demoralisalo da nakon promene vlasti krenemo ne samo u obnovu, već i snažan ekonomski razvoj na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i u nastavak neprekidne borbe za očuvanje Kosova i Metohije u okvirima Republike Srbije.

Milićević i podsetio da se danas navršava 24 godine od agresije NATO alijanse na Srbiju, "čiji je osnovni cilj bio okupacija dela teritorije Republike Srbije, otimanje Kosmeta i etničko čišćenje srpskog naroda sa njegovih vekovnih područja".

"Nažalost teror koji je započet tokom 78 dana bombardovanja, nastavljen je i u prisustvu međunarodnih snaga: kidnapovanje, ubijanje, pogrom 2004. godine, uništavanje srpskih svetinja, uključujući i 2008. godinu, kada je bez većeg otpora tadašnjeg DOS-ovog režima, proglašena takozvana nezavisnost Kosova", naveo je Milićević.

NATO agresija je na našu zemlju, podsetio je, izvršena mimo svih međunarodnih normi, bez odluke saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija, kao jednostrana akcija NATO zemlja.

"Danas kada se zaklinju na teritorijalni integritet drugih zemalja, očekujemo od istih da poštuju integritet Srbije", rekao je on.