AKTUELNO

Srbija snažno podržava razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom, koju vidimo kao jednog od ključnih partnera, poručila je premijerka Ana Brnabić članovima Predsedništva BiH.

Brnabić je na sastanku s predsedavajućim Draganom Čovićem i članovima Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem rekla da je zadovoljna dobrom ekonomskom saradnjom i činjenicom da spoljnotrgovinska razmena konstantno raste.

Sagovornici su se složili da saradnja može biti unapređena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima.

Foto: Tanjug

Srbija je zadovoljna i činjenicom da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji, rekla je Brnabić, navodeći da Srbija i BiH uspešno sarađuju u više regionalnih inicijativa u okviru "Berlinskog procesa".

Sagovornici su konstatovali da je za razvoj država Zapadnog Balkana važna stabilnost u regionu i iskren dijalog kojim će biti rešavana sva otvorena pitanja, a premijerka je rekla da se očekuje dalje jačanje političkog dijaloga, te da se nada nastavku uzajamne podrške u stvaranju bolje političke i ekonomske klime u regionu.

#Ana Brnabić

#Predsedništvo BiH

'