AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je osvrnuvši se na najave Vuka Jeremića i Saše Jankovića da će bojkotovati izbore u nekim opštinama, rekao da oni na izbore ne izlaze jer tamo nemaju podršku.

- Ne idu oni na izbore jer nemaju nikoga tamo. Zamislite u Mionici koliko su popularni Saša Janković i Dragan Đilas... Ne mogu nikog živog da nađu tamo– rekao je Vučić.

On se osvrnuo na izjave Jankovića i Jeremića da neće na lokalne izbore u pet op?tina jer je, kako navode, nasilna kampanja:

- A, nije nasilna u Beogradu? Pa kažu, 'strašno je nasilna kampanja u Beogradu, ali će izdržati' - primetio je Vučić.

Ukazao je da oni ne mogu da nađu kandidate u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Preševu.

- Tvrde da mi imamo većinu u Preševu, a mi ćemo se boriti za prelazak cenzusa. Srba nema u Preševu - dodao je on. Podsetio je da su neki od njih kandidate imali na lokalu u Kruševcu juče, a da je na izborima za članove Saveta Mesne zajednice SNS osvojio čak 98,5 odsto.

Borba za Beograd neće biti laka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je ,da borba za Beograd neće biti jednostavna, za SNS će, kaže, biti teška, ali će biti ozbiljna opozicija svima koji su već jednom urušavali grad. - SNS će svakako biti ozbiljna opozicija vlasti Djilasa, Ssapića i svih ostalih koji su već jednom urušavali grad. Neće ta borba biti jednostavna. Za nas će biti teška, a verovatno gubimo, ali nećemo dozvliuti da se rezultati rada ne vide i onda neka građani odluče - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara kako vidi pisanje jednog dnevnog lista da je "ključ za Beograd u Ssapićevim rukama". - Ako je tako, onda je vlast kod njih - kazao je Vučić. On je podsetio da je Dragan Djilas ostavio ogromne dugove Beogradu. Ocenio je da je Đilas svakako mnogo uspešniji i ozbiljniji i obrazovaniji od Šapića, koji je, kaže, tukao ljude za Djilasov račun, u Ralji, na primer. Vučić je rekao da SNS neće dozvoliti da se rezultati rada aktuelne vlasti u Beogradu ne vide, pa neka na osnovu njih građani odluče.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Opozicija

'