AKTUELNO

Grupa Srba sa Kosova, njih 23, jutros je od hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću pešice krenula ka Beogradu, kako bi prisustvovala skupu jedinstva, 26. maja u Beogradu, na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbi iz Severne Mitrovice i Leposavića nose zastave Srbije, odeveni su u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" i nose transparent sa istim tekstom.

Foto: Pink.rs

Oni su oko 10 i 30 sati prešli Jarinje i sa tog mesta poručili da su na put krenuli za opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Foto: Pink.rs

"Danas drugi put pešice idemo za Beograd da podržimo predsednika Vučića u njegovom nastojanju da očuva Srbiju. Ovo je samo mali gest, nas 12 iz Leposavića i 11 iz Mitrovice. Put je dug, momcima bih poželeo puno zdravlja, i da stignemo tamo za devet dana na miting podrške predsedniku Vučiću", poručio je jedan od učesnika puta Dejan Marjanović iz Leposavića.

Foto: Pink.rs

Njegov saputnik Tomislav Kostić iz Mitrovice dodao je da se nada da će u Beograd stići na vreme i u dobroj formi.

Foto: Pink.rs

"Okupili smo se da damo podršku Aleksandru Vučiću 26. maja na mitingu. Nadamo se da ćemo proći sve prepreke i dočekati miting u zdravlju. Krenuli smo peške da mu se zahvalimo i za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", kaže Kostić.

Foto: Pink.rs

Predstavnici opština Leposavić i Severna Mitrovica okupili su se ispred prelaza Jarinje kako bi ih ispratili.

Foto: Pink.rs

Do glavnog grada Srbije pešačiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

#Beograd

#Miting

#Srbi