AKTUELNO

Vladimir Orlić, predsednik Narodne Skupštine, poručio je da će skup SNS "Srbija nade", koji će biti održan u petak u 19 časova ispred Narodne skupštine" u Beogradu, pokazati svetu pravo lice Srbije.

Stručnjaci i analitičari navode da skup „Srbija nade“ može biti startno mesto na kojem bi Srbija prigrlila šansu da se okrene od razarajućih podela i zakorači u realnu budućnost. „Srbija nade“, prema svemu što smo čuli proteklih nedelja otkad je okupljanje najavljeno, nikako nije i ne može biti kontramiting. Upravo suprotno, ovaj skup je pokušaj da se stane s podelama i pokaže da Srbija može biti mnogo snažnija ako je ujedinjena, složna i zagledana u svoj razvoj, napredak i prosperitet.

- Na veličanstvenom skupu 26. maja čuće se poruke nade i jedinstva. Pešice na njega danima već putuju Srbi sa KiM, oni nose svoju poruku "Za Srbiju, za Vučića!". I još mnogo ljudi sa svih strana biće s njima zajedno u Beogradu tog dana, da podrže svoju jedinu Srbiju, njenu budućnost, njen život i dalji napredak. Skup "Srbija nade" pokazaće svetu pravo lice - slobodne zemlje i ponosnog naroda - poručio je Orlić.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se obratiti građanima kao predsednik države i izneti pred njih plan za budućnost. Pošteno je makar da poslušamo i saslušamo šta ima da nam predloži. A onda da procenimo sami. Svako iz svojih cipela. Koliko je taj plan za nas svrsishodan, uklapa li se u naše vizije boljeg života, pruža li dovoljno sigurnosti za nas, našu decu, Srbiju? Možemo li tim putem? Građani smo, imamo pravo da mislimo svojom glavom, ali i obavezu da dozvolimo drugome da misli drugačije od nas. I to je lepota i prednost demokratije.

Autor: